Beschrijving
In deze workshop ontdek je hoe je met natuurlijke en voedzame ingrediënten heerlijke baksels maakt, zonder geraffineerde suikers. Je krijgt uitleg over de ingrediënten die we gebruiken en hoe je deze kan toepassen in recepten. Je maakt kennis met verschillende alternatieven voor geraffineerd suiker en je krijgt een antwoord op vragen zoals: wat is ahornsiroop? rietsuiker, kokosbloesemsuiker? is honing wel gezond? En wat met dadels? Zijn er alternatieven voor boter? En veel meer.
We maken enkele verrassende receptjes waarin we ook groenten, noten, zaden, pitten, peulvruchten,.. verwerken. Je krijgt bovendien heel wat tips over hoe je je suikerinname kan verminderen en welke voedzamere alternatieven er zijn. Naast enkele ‘zoete’ lekkernijen, maken we ook enkele hartige gerechtjes zoals crackers, zodat je helemaal geïnspireerd naar huis gaat.
- Kookworkshopthema: Baking basics: bakken zonder geraffineerd suiker
- Datum: zaterdag 29 maart 2025
- Tijdstip: 10.00u – 12.30u
- Adres: Food Ateljee keuken, Kruisberg 13, 2480 Dessel
- Parkeren: er zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar op bovenstaand adres. Het is ook mogelijk om gratis te parkeren aan ‘ t Kristoffelzaaltje’ (Kruisberg 18, schuin over de locatie)
- Een warme welkom met een hapje en een drankje
- Een leuke groep van (maximaal) 8 deelnemers
- Een woordje uitleg over het thema van de workshop + uitleg over het menu en de ingrediënten
- Cooking time: jullie steken zelf de handen uit de mouwen en gaan aan de slag in de keuken.
- Nadien aan tafel samen genieten van de heerlijke gerechten
- Een receptenbundel met alle recepten & heel wat leuke tips.
- Een gezellige, maar vooral lekkere en leerzame voormiddag
- Misschien nog een lekker hapje mee naar huis (als er overschotjes zijn).
- Enkele voorraadoosjes om eventuele restjes mee naar huis te nemen.
- Jouw glimlach en héél veel kookenthousiasme 🙂
- Alle keukengerei, kookschorten en materialen zijn voorzien.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.